Update Nasihah

Sudah agak lama tak menulis di blog ini. Akhirnya mencari masa di Uni utk tulis. kalau kat rumah mmg takde masa nak tulis dah.

Nasihah skrg di tinggal di Sekolah Makcik Shila, jadi ketua darjah, bersama Fatih dan Iffah. Lega juga sikit rasanya sebab dia tak grumpy or cranky bila antar tu, tapi kene keluar diam2 time dia main-main dengan Shila. Harap-harap ok after that.

Nasihah skrg dah ada 5 batang gigi, alhamdulillah. kadang2 dia suka mengigit ummi dan babah. takpe masa nilah kene banyak bersabar utk ajar nasihah apa yang patut dan tak patut dia buat. slowly but surely, iA.

Mengirakan kegunaan duit yang agak banyak utk Nasihah, ummi terfikir utk pakaikan Nasihah Modern Cloth Nappies, which macam disposable juga, tapi more comfortable, breathable, comel dan boleh guna semula. I’m very excited actually to try this on Nasihah and hopefully to save Thousands of dollars each year , InsyaAllah.

Cth nappies:

Comel tak? hehe.. kat bawah ni beza dari segi kos.

Disposable Nappies

Single use nappy at 39 cents each
(based on 10 changes a day for 3 months)         $  354.90
Single use nappy at 52cents each
(based on 6 changes a day for 27 months)         $2,579.85
Baby wipes at $6.74(tub of 80) per fortnight     $  438.10
Nappy disposable bags at $6.81
(based on one pack of 200 per month)               $  204.30
One year night nappies for toddler 87cents each$317.55

 Total cost for disposables for one child           $3,894.70        
All figures based on requirements for 2 ½ years plus night nappies for a further 12 months

Premium/Fitted Nappy Option – Full-time nappy package

24 reusable fiited pocket nappies                          $ 600.00
12 overnight boosters (pack of 3 at $19.00)          $  57.00
25 reusable nappy liners (pack of 5 at $7.50)        $  37.50
25 reusable nappy wipes at (pack of 5 at $9.95ea$  49.75
Laundry costs (see note below)                              $  50.00

Total cost full time fitted pocket nappies                        $794.25

A premium reusable fitted pocket nappy system will last your baby from birth through to toilet training and will cost as little as $800. To keep a baby in single use disposable nappies for the same amount of time will cost almost $4,000 for the first baby and nearly $8,000 if you have two children.
Depending on which nappies you choose, you can save around $3,000 for your first child, increasing to over $7,000 for two children.
The financial choice is an easy one!

Ummi-ummi disana, kalau ada yang nak share the interest dan sharing the experience, very much welcome. ^_^

Advertisements