Kehadiranmu

Alhamdulillah. Setelah lama tenggelam dalam kesibukan sehingga nak menceritakan tentang kesibukan pun xsempat, akhirnya saya sempat juga menulis di blog ni.. rasanya dah lebih 2 bulan blog ini tak berpenghuni. Sedih juga rasa bila membuka blog tapi xsempat nak menulis ni. Tapi Alhamdulillah, apa-apa pun, semoga hari-hari di hadapan menjanjikan suasana yang lebih baik dan semoga bertambah iman dan amal, insyaAllah..

Tanggal  11 June 2009, Mujahidah pertama kami, Rozanizam Zakaria dan Siti Nor Suzeana Mustfar, selamat di lahirkan pada 1.50ptg di room 13, Women’s and Children’s Hospital, Adelaide.  Setelah 39 minggu di dalam kandungan, mujahidah kami, Husnun Nasihah Rozanizam selamat di lahirkan secara normal without much complications, weighing 3.24 kg.

Alhamdulillah, Kurniaan yang tidak terhingga dari Allah kepada kami sekeluarga. Sememangnya sebelum ini tidak tergambar di fikiran, bagaimana seorang ibu melahirkan anaknya (walaupun dah tengok tapi x dapat nak merasai sebenar-benarnya) dan bagaimana pengorbanan ibu menjaga anaknya sehingga dewasa.. dan akhirnya, setelah kelahiran Nasihah, dapat juga merasai perasaan seorang ibu yang sangat besar pengorbanannya membesarkan anak-anak. Thanks Ma, a lot for everything. Although I know that I can’t possibly pay anything, I hope that Allah will give the best for you in this world and hereafter, amiin. Thanks to Mak juga for bringing up the one that I love, my Zauj.

At first, I can barely cope with all the lists of things to do every day. It seems forever to finish everything not to mention sleeping less than 3 hours at night plus aching here and there plus trying to get tune to breastfeeding including the ‘side effects’ plus the ‘after taste’ of deliveries.. no wonder Mom is the first one that you have to love apart from your husband, of course.

And now, I’m so glad to have Nasihah. Alhamdulillah.. we are so happy. ^_^

DSC00897

Sekarang tanggungjawab semakin bertambah.. sebelum ini tanggungjawab meningkatkan diri dan memperbaiki diri di samping mengurus rumahtangga sekarang telah bertambah lagi satu tanggunghjawab yang juga amanah yg besar iaitu mendidik anak. InsyaAllah.. ummi akan cuba sedaya upaya yg terbaik utk mendidik Nasihah supaya menjadi anak yang solehah, iA.. semoga Nasihah akan jadi mujahidah solehah ummi penyejuk mata penawar di hati, amiin.. ‘

Kini tiba lagi Ramadhan  yang kami tunggu-tunggu.. insyaAllah semoga Madrasah Ramadhan kali ini lebih baik dari yang sebelumnya dengan kehadiran Nasihah bersama kami kali ini.. insyaAllah.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s