Planning ahead ^_^

6a00fa9685174a0002010981100c89000c-320pi
Tonight I decided to read a bit about plan for our baby. Alhamdulillah both of us are so excited and can’t wait for our future daie to be born, insyaAllah.

1. planning for nursery:

· choosing a cot –

o safety check

o Ensure mattress fits the cot snugly

o Check spaces between bars, and check for wear and tears.

o Make sure the sides are high enough

o Remove soft, fluffy items such as pillows, cushions, toys, quilts – can lead to suffocation.

· DON’T :

o Position cot near windows, heaters or power points.

o Use electric blankets or hot water bottles.

o Use U or V shape pillows – best if no pillows.

2. Baby clothes:

· WINTER baby ^_^

o 4-6 singlets.

o 1-2 bath towels.

o Several washers.

o 4-6 winter-weight all-in-ones

o 4 cardigans

o 4 pairs of woolen socks/booties.

o One woolen hat, or 2/3 beanies

o One oversuit

o ½ sleepsuits

o 4-6 bunny rugs

· Guide for clothing:

0000 — Newborns birth to three months – roughly, but sometimes just up to 2 months (60days).
000 — Babies three months to six months
00 — Babies six months to nine months
0 — Babies nine months to 12 months
1 — Babies 12 months+

3. My Baby wishlists:

· Baby play mat

· Baby stroller/pram

· Baby car seat/capsules

· wipes

· nappies- 1 box NB, 3boxes infants… etc

· thermometer

· baby bather

· baby toys/soft books

· winter suits- all in ones/rompers

· baby lotions

· first aid kit

· nappy bucket/nappy stacker

· sudocream

· singlets -3

· cardigans

. baby drawers/wardrobe

. electric breast pump

Ok tuh je stakat ni, next, I’ll talk a bit about labour and birth and maybe about child developments. Smoga Allah mudahkan urusan, amiin.

Satu lagi

Alhamdulillah.. Setelah lama tak update blog, hari ni rasa terpanggil utk update blog ni..

Tahun 2008 telah berlalu, tahun yang membekaskan seribu suka dan duka dan meninggalkan kesan untuk di tanggung pada tahun ini. semuanya ada hikmah. bukan berlaku sia-sia.

walau kadang-kadang tak tahu samada boleh menanggungnya atau pun tidak. Tapi Allah takkan membebankan seseorang itu kalau tak dapat ditanggungnya. Smoga tahun ini, sy menjadi lebih kuat dan lebih bersemangat untuk teruskan sisa-sisa perjuangan..

Buat zauj, semoga terus berusaha utk mendidik hati ini yang terlalu mudah tenggelam timbul dalam onak duri dunia dan semoga Allah kurniakan mawaddah dan rahmah dalam bait muslim ini juga semoga Allah beri kekuatan kepada kita untuk menerima kedatangan seorang daie kecil dlm hidup kita .

Buat sahabat, teruskan menasihati dan menyokong hati ini untuk terus bersama-sama di dalam suka dan duka perjalanan yang jauh dan panjang ini.

Buat diri, jangan jadikan sesuatu itu sebagai alasan dan tingkatkan lah dzatiyah dirimu untuk terus thabat di jalan yang lurus dan benar dan teruskan perbetulkan niatmu semoga hari-hari mendatang akan menjadi lebih baik dari yang telah lalu, iA.

Ku buka lembaran baru tahun ini (mungkin dah terlambat sbb dah nak abis FEB ^_^ ) dengan lafaz bismillahirrahmanirrahim