Hilang rasa

Alhamdulillah.. dah satu exam osce utk paeds surgery habis tadi (3 station). jumaat ni ada lagi 2 exam, paed med dan psychiatry.  -_-

Hari ni tengah berfikir nak makan apa.. terasa sgt nikmat selera yang Allah beri selama ini begitu berharga.. T_T  sebab tak terasa nak makan pape pun.. tapi kalau tak makan makin menjadi-jadi. Ya Allah bertapa aku melupai nikmat-Mu selama ini.. Ampunkan lah dosa-dosaku.. -_-  permudahkanlah.. amiin.

It’s all in your head. it’s all in your head. it’s all in your head.. selawat-selawat. begitulah kata-kata hati yang sering di ungkapkan utk melupakan segala perasaan tak best yg ada.. InsyaAllah semua ini adalah ujian dari Allah.. kene sentiasa sabar insyaAllah..

Sekarang ni buah menjadi breakfast dan lunch. Dinner ada org masak best ^_^ tapi asif, kadang-kadang tak termampu nak makan banyak. Kita share ok? sharing is caring kan? ^_^

Yang teringin nak makan laksam tuh, dah terlaksana juga impiannya, cuma perasaan nak makan tuh sekejap je, so sempat makan sekali, dan after that dah tamo lagi dah. Tapi alhamdulillah ada pengubat jiwa yang tolong makan.. jazakAllah Abang! Pun di harap yang satu lagi tuh dapat banyak bersabar.. sorry.. T_T tak niat nak mengada-ngada.

Okeh fuh fuh mesti kuat ni. Daie tak boleh mengada-ngada. semua kene terus insyaAllah.. Tak leh banyak fikirkan perkara yang bukan-bukan insyaAllah.. semoga semuanya di mudahkan Allah.. amiin..

13 thoughts on “Hilang rasa

  1. oh chetie..i knew the story..congrats..mabruk alaikuma..

    p/s: jgn mengidam kopok leko plak..susah nk buat tuh..hoho

  2. kalu mengidam kopok leko, aizat ler kene dtg sini bawakkan. hehe ^_^ stakat ni tak mengidam kut kopok leko. sbb dah biasa sgt makan kat trg. dah jadi makanan ruji dah. yg nak mengidam tuh makanan2 rare2 gitu. tp tanak la yg pelik2 tuh. yg dulu awk ke yg cerita org tuh rasa nak makan semen tuh? nauzubillah..

  3. hehe😉
    along..ade chef cook nampak skang ni eh?
    teruk ke morning sickness along?
    haihss..along jage kesihatan tau…tapi taper..ade mr doc-to-be jagekan kan?
    time cam ni nak mengade2 pun diizinkan
    hehe..

  4. salam chetie…hehe…tahniah…take care yee chetie..lama tak jupe chetie..tahu news ni pun dr suriani..hehe..hepi tuk chetie…

  5. salam.. jzkk.. hihi sorry x bgtau org lg sbnrnya tp tgk2 ramai dh tahu.. so reveal je la.. doa2 kn ok saidatul.. take care too..

  6. Salam,Chetie..Mabruk..Alhamdulillah,dah bertambah geng saye lagi sorg.Ermm,mmg kene byk sabar chetie..kekadang bukan kite nk mengada2..tp mmg tu lumrah dan fitrahnye..zauj la kene byk membantu & memahami.Mudah2an Allah berikan kesabaran kpd kita & zauji.
    Siannye teringin nk makan laksam kat sane..kalau kat tganu ni,tiap2 pagi jumpe laksam.Kalau mengidam mmg camtu,teringin bukan main,tp makannye ciput je..huhu..
    Mudah2an mabuk Chetie xteruk sampai warded cam saye..susah hati zauji dibuatnye..Semoga terus tabah & kuat mengharungi sebarang dugaan.
    Uhibbuki fillah!!!Rindu sgt2 dgn semua akhwaty…
    Take care.
    P/S:Kalau balik Tganu nnt,singgahlah teratak saye di Dungun yea..(^_^)

  7. Alhamdulillah doakan saya juga ok? semoga huda tabah dan bersabar juga. sampai masuk ward ke? dasyaat nye.. alhamdulillah stakat ni sy takde seteruk tuh, cuma tak teringin nak makan, dan loya2 je.. stakat ni tahan je, dan tak fikir sgt, sy tak suke muntah2.. skrg ni camne, ok dah ke? semoga dipermudahkna Allah, iA..
    InsyaALlah kitorg balik 8hb12, dan akan ke terengganu juga, iA akan cuba dtg melawat enti dan zauj kat dungun. nnti bagi alamat kat YM ok?
    sabar banyak2 ok?

  8. salam dear.mabruk2!!hehe!rindulah kat che tie!meh saye masakkan laksam..hehe!remember kite try recipe laksa yg kelam kabut semua penduduk orlando nak siapkan!= ) doakan saye juge yer. tgh berdebo2 nih.my prayer wif you always. take care!
    uhibbukifillah!

    p/s:kalau nak makan ayam nyonya zeren,december nnti zeren masak utk che tie k.heheh!

  9. zeren, nak makan ayam nyonya mu gak!!! hehe.. nantikan saya ada geng kt kedah ni =) welcome to Kedah cik zeren! oppss silap.. bakal puan zeren!

    chetie, nanti jemput mai kedah noo.. bleh jumpa k.muri skali =)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s