Jemputan ke Walimah versi Adelaide

p1125456.jpg

Assalamualaikum wbt.

Di sini, Kami, Nizam dan Chetie, ingin menjemput sahabat-sahabat, kakak-kakak, abang-abang dan adik-adik utk menghadiri majlis walimah versi Adelaide kami di Klemzig Park, at the junction of Briar Rd and Riverside Dr. Dengan kehadiran semua, kami berharap akan menambah mesra ukhuwah di antara kita dan smoga Allah memberi barakah di atas perkahwinan kami, amiin.

Sesungguhnya orang-orang yang beriman dan beramal saleh, kelak Allah Yang Maha Pemurah akan menanamkan dalam (hati) mereka rasa kasih-sayang ” 19:96

Dan di antara tanda-tanda kekuasaan-Nya ialah Dia menciptakan untukmu isteri-isteri dari jenismu sendiri, supaya kamu cenderung dan merasa tenteram kepadanya, dan dijadikan-Nya diantaramu rasa kasih dan sayang. Sesungguhnya pada yang demikian itu benar-benar terdapat tanda-tanda bagi kaum yang berfikir” 30:21

Lihat peta di bawah utk memastikan tiada kesesatan yg berlaku —>

View Larger Map

10 thoughts on “Jemputan ke Walimah versi Adelaide

  1. along…niza nak gi..ape kate along belanje ticket🙂 hehe..bukan ticket bas je tau..ticket flight skali..pergi dan balek..heheh..geee..😛

  2. hamboi2 hehe ^_* kalau gitu, baik along balik mesia je, ehhe, takpe niza, dtg dlm mimpi pun xpe, doakan along, ok? bile nak sampai adelaide ni, dah tunggu2 tak sampai2 jugak. aih aih.. xpe, setia menunggu hehe ^_^

  3. salam2.. blanje aaa nk gi nih!! ekekeke…
    tade a tak bleh gi kut.. nnt aa bila lapang2..
    korang aa datang sini plak ari tu dah pegi adelaide..

  4. akak..tak sempat nak bg msg kat akak on ur walimah day..walaupun jauh di bumi anbiya mase tu..stil ingt kat akak…barakallahulakuma wa barakaa’laikuma wa jama’bainakuma fil khair…

  5. xpe aisyah.. doa aisyah pun dah cukup utk akak. amiin. insyaAllah kita jumpe kat malaysia satu hari nnti. Masa akak balik Adelaide pun, Aisyah baru je blik Mesia, xsempat nak jumpe.

  6. Assalammualaikum
    Semoga ALLAH merahmati kamu dah keluarga..Maaf tak dapat datang masa tue.Ade urusan yang tak dapat dielakkan.

  7. Salam chetie…afwan tak dapat hadir majlis walimah, both kat mesia mahu pun versi adelaide huhu..sy doakan yg terbaik utk chetie dan keluarga..semoga majlis nanti berjalan lancar insyaAllah. Barakallahulakuma wa barakaa’laikuma wa jama’bainakuma fil khair…

  8. salam dear..hope the nyonya chicken was a blast! = )
    miss yah!a lot!!lame tak update my ‘sakeena’.
    rindu juga pade bumi yg banyak mengajar mengenali diri yg dhaif ini..
    miss our old time..
    sekarang..makin byk tanggungjawab..makin dewasa..& insyaAllah makin matang dlm mengharungi hutan mesia..
    pray for us here..
    kerana nikmat Allah kite bersaudara..luv yah fillah!!my prayer wif both of you

  9. it was a blast! dont worry i’ll make it double blast next time hehe ^_^
    i’ll always pray for u and all our friends. Dengan nikmat Allah, kita kenal dan dengannya juga kita berpisah, dan nnti mungkin bertemu, iA.. bila nak update sakeena, kering kontang dah, sbb takde air. i’ll check on u, ok? update update! hehe doakan kami di sini. Walau jauh, perjuangan kita tetap sama ^_^ May Allah be wif us, amiin..

  10. may Allahs’ mercy on yah..oh yes insyaAllah..already had the drive to continue back sakeena..but then again…there,s too much ‘work’ here…airnye byk tapi tak sempat nak siram..huhu!n plus the broadband here tak mcm kat adelaide..pray2..if its best to continue may Allah make ease for it…moge mengaum2 singe di hutan mesia ini..AMEEN..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s